
مطالب مرتبط
خانه امدادعلت شارژ نشدن اسپیکر
علت کم شدن حرارت بخاری گازی
علت روشن نشدن سرخ کن
علت گرم نکردن آبگرمکن
آموزش نحوه نگهداری میوه و سبزیجات در یخچال
همه چیز در مورد محافظ یخچال فریزر

برند های لوازم خانگی
خانه امدادنمایندگی تعمیرات دلمونتی غرب تهران
نمایندگی تعمیرات کنوود در غرب تهران
نمایندگی تعمیرات فلر در غرب تهران
نمایندگی تعمیرات دلونگی
نمایندگی تعمیرات ال جی LG
نمایندگی تعمیرات سامسونگ
نمایندگی تعمیرات پاک شوما در غرب تهران
نمایندگی تعمیرات آبسال
نمایندگی تعمیرات اسنوا
نمایندگی تعمیرات بوش
نمایندگی تعمیرات AEG آاگ
نمایندگی تعمیرات آریستون
نمایندگی تعمیرات آرچلیک

امروزه چرخ گوشت یکی از دستگاه هایی است که وجودش در آشپز خانه ها الزامی است، شاید قصد خرید این وسیله را دارید یا حتی آنرا تهیه کرده اید اما طرز استفاده از چرخ گوشت را کاملا بلد نیستید، این مقاله میتواند به شما در این راستا کمک کند. باما همراه باشید
چرخ گوشت یک ابزار ضروری در بسیاری از آشپزخانهها است که به تبدیل قطعات بزرگ گوشت به قطعات ریزتر کمک میکند. این دستگاه به دو نوع اصلی چرخ گوشت دستی و برقی تقسیم میشود. استفاده از چرخ گوشت نه تنها برای چرخ کردن گوشت مفید است، بلکه میتوان از آن برای تهیه انواع کالباس و سوسیس خانگی نیز استفاده کرد. برای استفاده از چرخ گوشت، ابتدا گوشت را از چربی و پوست جدا کرده و به قطعات کوچک تقسیم کنید. سپس گوشت را به داخل چرخ گوشت قرار دهید و با استفاده از دکمهها، گوشت را به بافت دلخواه خود برسانید. بعد از استفاده، تمیز کردن چرخ گوشت به صورت منظم ضروری است تا از آسیب دیدن آن جلوگیری شود. همچنین، رعایت نکات ایمنی در استفاده از چرخ گوشت برای جلوگیری از حوادث مهم است. با انتخاب مدل مناسب و استفاده درست از چرخ گوشت، میتوان از مزایای آن به بهترین شکل بهره برد.
معرفی انواع چرخ گوشت
مدل های متنوعی از چرخ گوشت در بازار وجود دارد که از لحاظ مختلفی مانند اندازه، عملکرد، ویژگی و قیمت باهم تفاوت دارند. برخی از مدل اهی چرخ گوشت به صورت دستی هستند، در صورتی که نوع دیگری از این دستگاه برقی هستند و دارای عملکرد های ویژه ای مانند خرد کردن سبزیجات و آجیل، درست کردن سوسیس و آسیاب کردن قهوه می باشد. حتما قبل از خرید چرخ گوشت این نکته را در نظر داشته باشید که کدام یک از ویژگی های چرخ گوشت برای شما مهم است، تا مطمئن شوید مدلی را انتخاب و تهیه میکنید که به بهترین شکل با نیاز های شما هماهنگی لازم را داشته باشد.
انواع چرخ گوشت
چرخ گوشتها معمولاً در دو دستهبندی کلی قرار میگیرند که شامل موارد زیر هستند:
چرخ گوشت دستی
چرخ گوشت دستی اولین نمونه از دستگاه چرخ گوشت است که به علت استفاده و نحوه تمیز کردن راحت و آسانی که دارد طرفداران خاص خود را دارد. قطعات این چرخ گوشت تیغه ای از جنس فولاد است و میله ای حلزونی شکل به سمت جلو دارد که گوشت را با فشار به سمت تیغه هدایت میکند. فیلتر، یکی دیگر از قطعات چرخ گوشت دستی می باشد، فیلتر ورقه ای صاف با سطحی سوراخ سوراخ است که گوشت از این قسمت خارج میشود. قسمت دیگر این دستگاه، محفظه اولیه است که دارای دهنهای گشاد برای قرار دادن گوشت میباشد. از این قسمت، گوشت به دستگاه وارد میشود. طرز استفاده از چرخ گوشت دستی بسیار آسان می باشد و کاربران به راحتی از این دستگاه استفاده میکنند.
چرخ گوشت برقی
استفاده از چرخ گوشت برقی بسیار راحت می باشد و در کمترین زمان ممکن مقدار بسیار زیادی از گوشت را برای شما چرخ میکند. چرخ گوشت برقی به صورت کلی از دو بخش موتور و بدنه تشکیل شده است که قسمت بدنه این دستگاه شامل اجزای مختلفی می باشد.
نحوه استفاده از چرخ گوشت
برای استفاده موثر از چرخ گوشت، می توانید نحوه استفاده از چرخ گوشت را در لیست زیر مشاهده کنید.
- گوشت را آماده کنید: با برش دادن گوشت به قطعات کوچکتر و جدا کردن چربی اضافی یا بافت همبند شروع کنید.
- چرخ گوشت را مونتاژ کنید: چرخ گوشت را مطابق دستورالعمل سازنده تنظیم کنید و مطمئن شوید که تمام قطعات در جای خود محکم هستند.
- گوشت را چرخ کنید: با استفاده از تنظیمات مناسب برای بافت مورد نظر، تکه های گوشت آماده را داخل چرخ چرخ کنید.
- آسیاب را تمیز کنید: پس از استفاده، آسیاب را جدا کرده و تمام قسمت ها را با آب و مواد شوینده ملایم برای حفظ بهداشت تمیز کنید.
این مراحل یک راهنمای اساسی در مورد نحوه استفاده کارآمد از چرخ گوشت ارائه می دهد. پیروی از دستورالعمل های سازنده مخصوص مدل آسیاب شما برای عملکرد بهینه و ایمنی ضروری است.
بیشتر بخوانید: نکات نگهداری و مراقبت از چرخ گوشت
آموزش طرز استفاده از چرخ گوشت
برای استفاده از چرخ گوشت برای خرد کردن یا چرخ کردن، می توانید از آموزش طرز استفاده از چرخ گوشت استفاده کنید:
- گوشت را با برش دادن آن به قطعات کوچک و جدا کردن چربی اضافی یا بافت همبند آماده کنید. چرخ گوشت را طبق دستورالعمل سازنده مونتاژ کنید و مطمئن شوید که تمام قطعات در جای خود محکم هستند.
- تکه های گوشت آماده شده را با استفاده از تنظیمات مناسب برای بافت مورد نظر وارد چرخ چرخ کنید. برای خرد کردن یا چرخ کردن گوشت به غلظت دلخواه خود از ضمیمه آسیاب مانند چاقو یا تیغه استفاده کنید.
- توجه به این نکته مهم است که در حالی که می توان از چرخ گوشت برای خرد کردن یا چرخ کردن گوشت استفاده کرد، ممکن است به اندازه یک غذاساز یا مخلوط کن برای این کارها کارآمد یا مؤثر نباشد. علاوه بر این، هنگام استفاده از چرخ گوشت برای هر منظوری، توصیه می شود دستورالعمل ها و دستورالعمل های ایمنی سازنده را دنبال کنید.
راهنمای راه اندازی چرخ گوشت
در این قسمت از مقاله طرز استفاده از چرخ گوشت برای راهنمای راه اندازی چرخ گوشت باید بدانید. با توجه به اینکه چرخ گوشت یک دستگاه مرسوم برای پخت گوشت در منازل است، میتوان به طور کلی به چند مرحله اشاره کرد که معمولاً در راهاندازی چرخ گوشت مورد استفاده قرار میگیرد:
- آمادهسازی مواد غذایی: ابتدا گوشت مورد نظر را برای پخت آماده کنید. این میتواند شامل تمیز کردن گوشت از پوست و عصا باشد.
- قرار دادن گوشت در چرخ گوشت: گوشت را در قسمت مناسب چرخ گوشت قرار دهید. برخی از چرخهای گوشت از شما میخواهند که گوشت را در قسمت مرکزی قرار دهید، در حالی که در چرخهای دیگر ممکن است بتوانید گوشت را در هر جایی قرار دهید.
- تنظیم چرخ گوشت: برخی چرخهای گوشت دارای تنظیمات مختلفی هستند، مانند سرعت چرخ کردن یا زمان پخت. بر اساس نوع گوشت و روش پخت مورد نظر، این تنظیمات را انجام دهید.
- راهاندازی چرخ گوشت: با فشار دادن بر دکمه راهاندازی یا با استفاده از کنترل برقی، چرخ گوشت را راهاندازی کنید. در این مرحله، چرخ گوشت شروع به چرخ کردن و پخت گوشت میکند.
- نظارت بر پخت: بسته به تنظیمات چرخ گوشت، ممکن است نیاز به نظارت بر پخت داشته باشید. برخی چرخهای گوشت از شما میخواهند که گوشت را در زمان مشخصی باز کنید تا به درستی پخت شود.
برای اطلاعات دقیقتر و راهنمایی مربوط به مدل خاص چرخ گوشت خود، بهتر است به دفترچه راهنمای کاربر یا وبسایت سازنده مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: علت کند شدن تیغه چرخ گوشت
چطور از چرخ گوشت نگه داری کنيم؟
شاید شما از خود بپرسید چطور از چرخ گوشت نگه داری کنيم؟ ما در این مرحله از طرز استفاده از چرخ گوشت به اینمورد نیز هم پرداخته ایم، شما میتوانید برای نگهداری از چرخ گوشت، مراحل زیر را دنبال کنید:
- تمیز کردن: بعد از هر بار استفاده، چرخ گوشت را کاملا تمیز کنید. ذرات غذا را از صفحه آسیاب، تیغه و سایر قسمت ها جدا کنید. از یک برس یا اسفنج با آب گرم صابون استفاده کنید. خوب بشویید و کاملا خشک کنید
- روغن کاری: برای حفظ وضعیت خوب قطعات متحرک آسیاب، از یک روان کننده مناسب برای مواد غذایی روی پیچ و سایر قطعات متحرک استفاده کنید. این به جلوگیری از زنگ زدگی و اطمینان از عملکرد روان کمک می کند
- ذخیره سازی: در صورت عدم استفاده، چرخ گوشت را در مکانی تمیز و خشک نگهداری کنید. در صورت امکان آن را جدا کرده و قطعات را بپوشانید تا از گرد و غبار و کثیفی محافظت شود
- بازرسی منظم: به طور مرتب آسیاب را برای هر گونه علائم سایش یا آسیب بررسی کنید. در صورت نیاز هر قطعه فرسوده یا آسیب دیده را تعویض کنید
- جابجایی ایمن: هنگام کار با آسیاب، مراقب باشید که تیغه های تیز را لمس نکنید. در صورت لزوم از دستکش محافظ استفاده کنید. همچنین، هنگام تمیز کردن یا نگهداری، مطمئن شوید که آسیاب آن را از برق جدا کرده اید.
- استفاده صحیح: از آسیاب فقط برای هدف مورد نظر خود استفاده کنید. استخوان ها یا سایر مواد سخت را که می تواند به آسیاب آسیب برساند، آسیاب نکنید
- برنامه تعمیر و نگهداری: برنامه تعمیر و نگهداری توصیه شده سازنده را دنبال کنید. این ممکن است شامل تمیز کردن منظم، روغن کاری و تعویض قطعات باشد.
- راهنمای کاربر: راهنمای کاربر مدل چرخ گوشت خاص خود را بخوانید و دنبال کنید. این دستورالعمل های دقیقی را در مورد نحوه نگهداری و کارکرد ایمن و موثر آسیاب ارائه می دهد.
هنگام استفاده از چرخ گوشت اين نکات ايمنی را رعايت کنيد!
برای ایمنی در طرز استفاده از چرخ گوشت و تهدید نشدن شما توسط خطرات لطفاً هنگام استفاده از چرخ گوشت اين نکات ايمنی را رعايت کنيد!
- برای جلوگیری از حوادث ناگوار، چرخ گوشت را در مکانی قرار دهید که دست کودک به آن نمیرسد. از میله مخصوص برای فرو بردن گوشت به داخل چرخ گوشت استفاده کنید.
- چرخ گوشت را هنگام استفاده و زمانی که مورداستفاده قرار نمیگیرد، از دسترس کودکان دور نگه دارید.
- از کارکردن با چرخ گوشت در حضور کودکان خودداری کنید تا از حوادث ناگوار جلوگیری شود.
- چرخ گوشتی ایمن تر است که طول و قطر گلویی آن کم و استاندارد باشد. همچنین، طول سیم چرخ گوشت نباید حداکثر از 30 سانتیمتر بیشتر باشد.
- از شستشوی قسمتهای برقی چرخ گوشت به وسیله آب جداً خودداری کنید و برای نظافت آن فقط از پارچه مرطوب استفاده نمائید.
- حتی یک لحظه، هرچند برای انجام کار فوری (مانند جوابگویی به تلفن یا به صدا در آمدن زنگ منزل)، بچهها را با چرخ گوشت نگذارید.
هنگام بروز حادثه چه اقداماتی انجام دهیم؟
در صورت حوادث ناگواری هنگام استفاده از چرخ گوشت، اقدامات زیر را انجام دهید:
- جدا کردن دوشاخه دستگاه از پریز برق: دوشاخه دستگاه را فوراً از پریز برق جداکنید.
- محافظت از دست یا دست کودک: اگر دست یا دست کودک از چرخ گوشت خارج گردید، بلافاصله دست را از دو نقطه مچ و بازو برای جلوگیری از خونریزی محکم ببندید و روی زخم را پوشانده و دست را از شانهها بالاتر نگه دارید و مصدوم را فوراً به پزشک یا بیمارستان برسانید.
- اقدامات در صورت گیرکردن دست در چرخ گوشت: در صورتی که دست شما یا کودک در چرخ گوشت گیرکرده و خروج آن امکان پذیر نیست، کوچکترین حرکتی به دست یا چرخ گوشت نداده و چرخ گوشت و دست مصدوم را به طور کلی با بستن و یا تکیه دادن به محلی ثابت بگیرید و بلافاصله با تلفن 125 گروه امداد تماس بگیرید.
همچنینی میتوانید برای تعمیرات لوازم خانگی خود از تکنسین های مجموعه خانه امداد کمک بگیرید.
بعد از استفاده از چرخ گوشت چگونه آن را تمیز کنیم؟
برای تمیز کردن چرخ گوشت بعد از استفاده از آن میتوانید مراحل زیر را انجام دهید:
- بعد از اتمام کار چرخ گوشت، مقداری نان خشک در دستگاه ریخته تا به طور کامل قطعات درونی دستگاه تمیز شود.
- دستگاه را از برق بکشید.
- قبل از آن که قطعات را از هم جدا کنید به شرایط جداشدن قطعات دستگاه خود دقت کنید.
- تمامی اجزای جدا نشدنی چرخ گوشت را از هم جدا کنید.
- قطعات را با استفاده از مایع ظرفشویی و آب داغ بشویید. برای شستن قطعات چرخ گوشت میتوانید از سرکه سفید و یا جوش شیرین و آب نیز استفاده کنید.
- پس از آنکه قطعات را تمیز کردید، آنها را با استفاده از یک پارچه تمیز خشک کنید.
- با استفاده از یک پارچه تمیز و مرطوب، بدنه دستگاه را تمیز کنید. میتوانید برای تمیز کردن بدنه از کمی آبلیموی تازه و یا ترکیب آب و سرکه نیز استفاده کنید.
- هرگز برای تمیز کردن بدنه چرخ گوشت آن را نشویید زیرا آب به قسمت های داخلی و موتور دستگاه شما آسیب می رساند.
- از سیم ظرفشویی و کاردک فلزی برای تمیز کردن دستگاه اجتناب کنید.
نتیجه گیری طرز استفاده از چرخ گوشت
چرخ گوشت ابزار بسیار کاربردی و مهم در آشپزخانه است که به ما کمک میکند تا گوشت را به راحتی و به سرعت چرخ کنیم و غذاهای متنوعی مانند کالباس و سوسیس خانگی تهیه کنیم. این دستگاه دارای قابلیتهایی است که فرایند پخت و پز را برای ما آسانتر میسازد. قبل از استفاده از چرخ گوشت، مطالعه راهنمای دستگاه امری ضروری است. این راهنما شامل نکات مهمی درباره نحوه عملکرد، نگهداری و تمیز کردن دستگاه میشود. با آگاهی از این موارد، میتوانیم از دستگاه به بهترین شکل استفاده کنیم و عمر مفید آن را افزایش دهیم. همچنین هنگام استفاده از چرخ گوشت، رعایت نکات ایمنی بسیار حائز اهمیت است. استفاده از دستکشها و مراقبت از انگشتان هنگام کار با تیغههای تیز، میتواند از بروز حوادث جلوگیری کند. با رعایت این نکات، میتوانیم تجربهای امن و لذتبخش از آشپزی داشته باشیم و از غذاهای خانگی خوشمزه لذت ببریم.