نحوه گرم کردن غذا در ماکروفر

نحوه گرم کردن غذا در ماکروفر

12:19 1402/11/14 مقالات , راهنمای استفاده لوازم خانگی
افرادی که به استفاده کردن از ماکروفر عادت دارند در واقع یکی از اساسی ترین و لذت بخش ترین کاری که با آن انجام می دهند گرم کردن مجدد غذا است. بدین ترتیب غذایی را که از قبل در یخچال دارید در صورتیکه از ابتدا در ظرف مناسب ماکروفر ریخته باشید می توانید هنگام بیرون آوردن از یخچال مستقیما آن را درون ماکروفر گذاشته و بعد از گذشت چند دقیقه یعنی در کوتاه ترین زمان ممکن یک غذای گرم و دلچسب داشته باشید.
فهرست

شاید برایتان جالب باشد حتی در ماکروفر می توانید یک لیوان شیر که قصد میل کردن آن را دارید مستقیما به راحتی گرم کنید یا حتی یک تکه نان که از فریزر خارج کرده اید و می خواهید با آن صبحانه تان را صرف کنید می توانید آن را به نان داغی همانند نان تازه از تنور درآمده تبدیل کنید. اما بهتر است بدانید نحوه گرم کردن غذا در ماکروفر اصولی دارد که باید آن ها را رعایت کنید تا تجربه خوشایندی برای شما به همراه داشته باشد در ادامه مقاله با ما همرا ه باشید تا نحوه گرم کردن غذا در ماکروفر و باید ها و نباید های آن را متوجه شوید.

آشنایی با نحوه گرم کردن غذا در ماکروفر

قبل از اینکه به نحوه گرم کردن غذا در ماکروفر بپردازیم بهتر است با طرز کار ماکروفر برای گرم کردن مواد غذایی آشنا شوید. اساس کار دستگاه ماکروفر و حتی سولاردام و ماکروویو با تابش اشعه الکترومغناطیسی است. این اشعه با تاثیر بر آب میان بافتی موجود در مواد غذایی و به جنبش در آوردن این مولکول ها باعث گرم شدن مواد غذایی می شود. بنابراین مقدار آب موجود در غذا رابطه مستقیم با زمان مورد نیاز برای گرم شدن آن دارد.

همچنین باید بدانید که اشعه تولید شده درون محفظه ماکروفر از ظروف فلزی نمی تواند عبور کند بدین صورت که وقتی اشعه به ظرف فلزی برخورد می کند نمی تواند از آن عبور کند بنابراین نه تنها غذا را گرم نمی کند بلکه با ایجاد جرقه باعث آسیب رسیدن به دستگاه نیز می شود. حال با دانستن این نکته غذای مورد نظر خود که قصد گرم کردنش را دارید درون ظرف شیشه ای یا پلاستیکی مخصوص ماکروفر ریخته سپس درب ماکروفر را باز کنید و ظرف را روی سینی گردان شیشه ای قرار دهید.

درب ماکروفر را ببندید و درجه حرارت را طبق ماده غذایی که داخل ماکروفر قرار داده اید انتخاب کنید و منتظر بمانید تا کار دستگاه تمام شود.اصول کار همه ماکروفرها در برندهای مختلف یکسان است اما ممکن است درجه حرارت آن ها تفاوت هایی با یکدیگر داشته باشد که باید با مراجعه به دفترچه راهنما و طبق تجربه زمان مورد نیاز برای گرم کردن انواع مواد غذایی را تنظیم کنید.

اگر بعد از خارج کردن غذا متوجه شدید که غذایتان به خوبی گرم نشده است می توانید مجددا آن را داخل دستگاه قرار داده و به تشخیص خود زمان لازم را انتخاب کنید توجه داشته باشید که برخی از عوامل روی زمان مورد نیاز برای گرم شدن غذا تاثیر می گذارند مثلا اگر نان را تازه از فریزر خارج کرده باشید مسلما زمان بیش تری نسبت به نانی که از مدتی قبل در دمای محیط قرارداشته نیاز دارد. هم چنین گرم کردن حجم زیاد از مایعات مانند یک کاسه سوپ یا آش ممکن است در حین کار نیاز به هم زدن پیدا کند برای این کار نیاز به متوقف کردن دستگاه نیست در صورتی که درب ماکروفر را باز کنید خود به خود برنامه متوقف می شود و بعد از هم زدن غذا وقتی درب را بستید مجددا دکمه استارت را فشار دهید تا دستگاه به کار خود ادامه دهد.

نحوه گرم کردن غذا در ماکروفر

مزیت گرم کردن غذا در ماکروفر

شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که گرم کردن غذا در ماکروفر چه مزیتی نسبت به گرم کردن غذا روی اجاق گاز دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که گرم کردن غذا در ماکروفر سرعت زیادی دارد و شما به راحتی می توانید با صرف کم ترین زمان این کار را انجام دهید هم چنین احتمال سوختن و برشته شدن غذا در استفاده از ماکروفر نسبت به اجاق گاز معمولی بسیار کم تر است. ماکروفر های امروزی مصرف برق خیلی پایینی دارند و با استفاده از آن ها به جای اجاق های گازی می توان در مصرف سوخت های فسیلی نیز صرفه جویی کرد.

زمان مناسب برای گرم کردن غذا در ماکروفر

زمان استاندارد و واحدی برای گرم کردن مواد غذایی وجود ندارد. در واقع هر غذایی نیاز به زمان خاص خود برای گرم شدن دارد. حتی گرم شدن یک ماده غذایی واحد نیز بسته به شرایط آن ممکن است به زمان متفاوتی نیاز داشته باشد برای مثال غذایی را که به تازگی از فریزر درآورده اید نسبت به غذایی که از یخچال خارج کرده اید یا از قبل در محیط آشپزخانه بوده مدت زمان بیش تری برای گرم شدن نیاز دارد.

برای اطلاع از زمان مورد نیاز برای گرم کردن مواد غذایی مختلف بهتر است به دفترچه راهنمای دستگاه خود مراجعه کنید چنانچه در شرایطی هستید که به دفترچه دسترسی ندارید در ابتدا غذا را به مدت یک دقیقه گرم کنید سپس آن را بیرون آورده دقت کنید اگر هم چنان نیاز به گرم شدن داشت بسته به تشخیص خود زمان را تعیین کنید و مجددا آن را درون دستگاه قرار دهید تا همان طور که به دلخواهتان است گرم شود.

نحوه گرم کردن غذا در ماکروفر

چه چیزهایی را نباید در ماکروفر گرم کرد

راحتی گرم کردن غذا در ماکروفر باعث شده تا افراد تمایل داشته باشند همه مواد غذایی را درون ماکروفر گرم کنند اما این کار اصلا درست نیست چرا که برخی از مواد غذایی بر اثر گرم شدن مجدد مواد مضری از خود تولید می کنند که برای سلامت انسان خطرناک است در ادامه به چند مورد از این ممنوعیت ها اشاره خواهیم کرد:

  1. حرارت دادن به برنج نیمه آماده در ماکروفر باعث فعالیت باکتری ها در آن می شود که ممکن است ایجاد مسمومیت کند.
  2. ماکروفر نمی تواند مرغ را به صورت کامل بپزد بنابراین احتمال دارد باکتری ها و آلودگی هایی درون آن باقی بماند.
  3. سیب زمینی اگر دوباره گرم شود مواد سمی تولید می کند که بسیار مضر است.
  4. گرم کردن مجدد تخم مرغ آب پز در ماکروفر باعث ترکیدن پوسته آن می شود و در کل گرم کردن دوباره تخم مرغ می تواند به سلامت بدن آسیب برساند.
  5. از گرم کردن شیر مادر در ماکروفر خودداری کنید.
  6. گرم کردن مجدد اسفناج،قارچ،چغندر و کرفس در ماکروفر باعث ایجاد نیتریت در آن می شود که سلامت انسان را بسیار تهدید می کند.

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی نحوه گرم کردن غذا در ماکروفر،مزیت های آن،زمان مورد نیازبرای گرم کردن غذا و ممنوعیت های گرم کردن مواد غذایی در ماکروفر پرداخته شد. با همه تعاریفی که از آسانی و راحتی گرم کردن غذا در ماکروفر شد دریافتید که اگر این کار به طور اصولی انجام نشود می تواند خطراتی برای سلامت انسان به همراه داشته باشد و هم چنین طول عمر دستگاه در صورت استفاده نادرست از آن کاهش می یابد بنابراین بهتر است قبل از استفاده از آن به دستور العمل های نحوه گرم کردن غذا در ماکروفر در در دفترچه راهنما مراجعه کنید و با مطالعه نکات مربوط به دستگاه خود بتوانید به بهترین شکل از قابلیت های این وسیله کاربردی بهره مند شوید.